Моніторинг харчування у спеціальній школі № 9

З 20 по 24 січня 2025 року в спеціальній школі № 9 адміністрацією та бракеражною комісією проводився моніторинг харчування, під час якого розглядалися питання нормативних документів щодо організації харчування, дотримання санітарно-гігієнічного режиму в харчоблоці, організація повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей, дотримання умов і термінів зберігання харчових продуктів, технології приготування страв, виконання норм харчування. Всі продукти, які надходять до їдальні, приймаються, зберігаються та використовуються відповідно до вимог Інструкції, їх якість відповідає вимогам державних стандартів. В 2024/2025 навчальному році в спеціальній школі № 9 запрацювала Система управління продуктами і кухнею 2 (СПік 2). Це перша в Україні автоматизована система складання меню, технологічних карт і рецептів, обліку продуктів, кошторисів та різноманітних звітів з контролю якості і вартості харчування у закладах освіти, завдяки, якій процес організації харчування став легким, сучасним і прозорим!
В спеціальній школі надається безкоштовне гаряче 3-разове харчування для всіх учнів, яке готують відповідно до примірного чотирьохтижневого сезонного меню.
Їжа не лише є джерелом енергії, але й надає організму необхідні будівельні матеріали для зростання і оптимального розвитку дітей й фізичного розумового та емоційного розвитку.